Nieuws

Stay up-to-date

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Dode hoek


Een gevaar op de weg.


Dode hoek

Beste weggebruiker. Inmiddels heb ik zelf ruim 15 jaar ervaring met het limousine rijden. Toch zijn er nog regelmatig momenten dat ik als chauffeur schrik van de onwetendheid (laat ik het netjes houden want ik spreek eigenlijk over stommiteiten) van andere weggebruikers. Uiteraard snap ik dat niet iedereen dagelijks een limousine tegenkomt onderweg. En dat je er graag mee op de foto wilt is ook absoluut het probleem niet. Wat wel een gevaarlijke situatie oplevert zijn de medeweggebruikers die terwijl ze ons passeren de limousine willen fotograferen. Uiteraard is dat geen probleem zolang u maar niet achter het stuur van uw eigen auto zit of de bestuurder van de auto waarmee u rijdt het nodig vindt om u een handje te helpen door naast de limousine te gaan rijden om daar vervolgens te blijven hangen. Ik zal u uitleggen waarom niet. Ten eerste heeft u weinig aan uw foto. Zoals u hieronder ziet zal dit ongeveer op het beeld verschijnen van uw telefoon/camera wanneer de auto vlak naast de limousine rijdt en u hier een foto van wilt maken. (lijkt me zinloos zo’n stukje limousine)

De 2de en belangrijkste rede is dat de chauffeur van de limousine, net als een vrachtwagenchauffeur, last heeft van een behoorlijke dode hoek aan weerszijde van de limousine. Op het moment dat u dus naast de limousine rijdt en ongeveer bij het midden van de limousine blijft hangen dan bent u vrijwel onzichtbaar voor de chauffeur. Uiteraard ben ik, en zo ook onze andere chauffeurs, goed getraind in het rijden met de limousines en hebben we u uiteraard zien aankomen. Maar omdat wij over het algemeen op de rechter rijbaan rijden zal u ons voorbij willen omdat wij iets langzamer rijden dan u, om het comfort van onze gasten zo hoog mogelijk te houden. Wat wij, en iedere andere weggebruiker dan verwacht van het inhalende voertuig is dat hij/zij dit doet met een constante of versnellende snelheid, u bent tenslotte aan het inhalen. Wat dus inhoud dat wanneer wij u zien aankomen in onze spiegel u binnen een seconden, of hooguit 2, van onze spiegel in ons linkerooghoek verschijnt en vervolgens ons voorbij rijdt. Dit is de normale situatie waar iedere weggebruiker op let. Blijft u echter naast ons hangen dan zijn wij u kwijt, en omdat we tijdens het rijden niet alleen u in de gaten moeten houden maar ook de weg voor ons met alle andere weggebruikers kan het zijn dat we “vergeten” dat u aan het inhalen was omdat u dit zelf ook opeens bent vergeten omdat u uw snelheid omlaag heeft gehaald om naast ons te blijven rijden. Dit kan tot gevaarlijk situaties lijden omdat ook wij gewoon langzaam rijdend verkeer inhalen. Wij zullen dan dus ook naar links komen. Uiteraard doen wij dit niet zomaar, vaak gebruiken wij onze knipperlichten langer dan normaal om aan te geven dat we eraan komen. Mocht u dan toch nog in onze dode hoek zijn blijven hangen, dan zien we u pas op het moment dat we rustig naar links komen en u toch nog in de spiegel verschijnt. Dit geeft voor ons beide een schrik reactie wat behoorlijk fout kan aflopen.

Gelukkig heb ik in de afgelopen 15 jaar nog geen schades gereden en blijf ik zelf extra alert op het gedrag van mijn mede weggebruikers maar toch wil ik vragen aan u om hier op te letten. En dit geldt zeker niet alleen voor limousines maar zeker ook voor vrachtverkeer.

Mocht u toch graag een foto maken van onze limousines dan bent u uiteraard van harte welkom bij ons in de loods waar de limousines staan. Hier is het veilig om foto’s te maken en kunt u er zelf ook nog bij op de foto. En is het niet te druk dan kunt u zelfs nog foto’s maken in de limousine. U blij, wij blij, iedereen blij.De grootste verhuurder van volledig verzorgde limousines!